Άρτης 12 - Άγιος Δημήτριος

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο κόσμος έχει γίνει ένα επικίνδυνο μέρος για όλους, αλλά ειδικά για τα παιδιά. Τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και ασκούν λιγότερη άσκηση, όχι μόνο λόγω των κινδύνων, αλλά λόγω των βιντεοπαιχνιδιών και άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων που σχετίζονται με την ψυχαγωγία. Η αυτοάμυνα – εκπαίδευση είναι μια επιλογή που όχι μόνο προσφέρει ασκήσεις σωματικής άσκησης και αντοχής, ενισχύει την αίσθηση του εαυτού του παιδιού, διδάσκει πειθαρχία και ενισχύει τα επίπεδα εμπιστοσύνης του.

Τα παιδιά εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους και λίγοι είναι σε θέση να προστατευθούν εάν απαιτείται. Η αυτοάμυνα διδάσκει τα παιδιά πώς να αναγνωρίζουν τις επικίνδυνες καταστάσεις, να τις αξιολογούν και στη συνέχεια να πάρουν μια λογική απόφαση για το πώς να τα χειριστούν. Αυτή η εκπαίδευση διδάσκει τον αυτοέλεγχο των παιδιών και δημιουργεί την αυτοπεποίθησή τους.

Όταν τα παιδιά αντιμετωπίζουν μια φυσική απειλή, όπως είναι ο εκφοβισμός, μπορεί να μην καταλάβουν γιατί στοχεύουν και ότι είναι μια αδυναμία στη συμπεριφορά του φοβερού, όχι στη δική τους. Η αυτοάμυνα διδάσκει ένα παιδί να σταθεί στο έδαφός του, να εκτιμήσει ήρεμα την κατάσταση και να το αντιμετωπίσει με τρόπο που θα αποτρέψει τον τραυματισμό του. Όταν ένα παιδί μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτό επηρεάζει όλες τις πτυχές της ευημερίας και της ασφάλειάς του.

Το πρόγραμμα για παιδιά είναι διασκεδαστικό, αλλά είναι επίσης εντελώς πρακτικό, βοηθώντας τα παιδιά να ξεπεράσουν τις πραγματικές προκλήσεις και τις καθημερινές δυσκολίες και να αποτρέψουν τις βλάβες από τα καθημερινά περιστατικά όπως ο εκφοβισμός, τα χτυπήματα, οι μάχες και τα ναρκωτικά. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της χαμηλής αυτοεκτίμησης, της έλλειψης φίλων και των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Newsletter