Άρτης 12 - Άγιος Δημήτριος

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ KRAV MAGA

Το 1948, όταν το Ισραήλ είχε δηλώσει την ανεξαρτησία του, οι αξιωματούχοι του IDF (Ισραηλινών Άμυνας) προσέγγισαν τον Imi και του ζήτησαν να αναπτύξει ένα σύστημα αυτοάμυνας και μάχης με βάση την εμπειρία του και τη δουλειά του με μονάδες ειδικών δυνάμεων όπως οι Hagana, Palmach και Palyam.

Η τέχνη του Krav Maga ιδρύθηκε από τον Imi Lichtenfeld (Sde-Or). Ο Ίμι γεννήθηκε στη Μπρατισλάβα. Ως παιδί, ο Imi διακρίθηκε σε διάφορα αθλήματα όπως η πάλη και η πυγμαχία και ασκούσε διάφορες πολεμικές τέχνες. Όταν οι αντισημιτικές ταραχές άρχισαν να εξαπλώνονται μέσω της πατρίδας του, ο Ίμι και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ (Παλαιστίνη την εποχή εκείνη).

Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων υπηρεσίας του ως επικεφαλής εκπαιδευτή του αγώνα ενάντια στο χέρι, ο Imi εκλέπτυσε προσεκτικά τις μεθόδους του Krav Maga, καθιστώντας το επίσημη μαχητική εκπαίδευση για όλο το στρατιωτικό προσωπικό, την ισραηλινή αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο Imi ανέπτυξε ένα δόγμα που επέτρεπε στους στρατιώτες να προσαρμόσουν και να εφαρμόσουν με επιτυχία. Αντί για άκαμπτες κινήσεις και τεχνικές που απαιτούν χρόνια εκπαίδευσης, το Krav Maga ενσωματώνει ενστικτώδεις και απλές κινήσεις προσιτές σε όλους.

Το 1964 ο Imi αποχώρησε από την IDF και συνέχισε να διδάσκει το Krav Maga σε πολίτες, καθώς και σε μονάδες επιβολής του νόμου και σε στρατιωτικές εφαρμογές. Ο σύλλογος Krav Maga ιδρύθηκε από τον Imi και πολλούς από τους μαθητές του το 1978, με στόχο την προώθηση των μοναδικών τεχνικών του KM σε τοπικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο.

Όταν η διδασκαλία του Krav Maga (KM) άρχισε να εξαπλώνεται πέρα ​​από τα σύνορα του Ισραήλ, προέκυψε η ανάγκη σύστασης ενός διεθνούς οργανισμού. Αυτό συνέβη κυρίως επειδή η αρχική σχέση ΚΜ που υπήρχε εκείνη τη στιγμή διαιρέθηκε και δεν λειτούργησε αποτελεσματικά, λόγω διαφωνίας μεταξύ των υψηλότερων βαθμίδων εκπαιδευτών. Ο Imi είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας διεθνούς ομοσπονδίας KM με την υποστήριξη των πιο πιστών μαθητών του και αξιόλογων εκπαιδευτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της IKMF, Avi Moyal

Μόλις τελικά σχηματίστηκε η IKMF, εξουσιοδοτήθηκαν από το Imi, καθώς και το πρόγραμμα σπουδών της IKMF, όλα τα διπλώματα και οι βαθμοί και τα πτυχία που εξέδωσε η IKMF. Ο Imi ενέκρινε αυτό το νέο πρόγραμμα σπουδών κατά τη στιγμή της σύστασης της IKMF καθώς και τις μεταγενέστερες αλλαγές που έγιναν το 1997.

Από το 1996 η IKMF επεκτάθηκε και είναι πλέον ο μεγαλύτερος και πιο εκλεπτυσμένος θεσμός KM παγκοσμίως. Η IKMF έχει διακλαδιστεί και δραστηριοποιείται με επιτυχία σε τοπικό επίπεδο, τόσο στο Ισραήλ, όσο και στην Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια και Ανατολική Ασία, την Άπω Ανατολή, τις περισσότερες χώρες της ΕΕ και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες (όπως η Πολωνία, η Ρωσία και η Ουγγαρία). Η γενική διάρθρωση του οργανισμού σε κάθε χώρα είναι σχετικά παρόμοια: ένας διευθυντής, υπεύθυνος για την ανάπτυξη τόσο του συστήματος KM όσο και του τοπικού οργανισμού IKMF στην εν λόγω χώρα και φυσικά, των τοπικών εκπαιδευτών σε διαφορετικές βαθμίδες και επίπεδα που τον βοηθούν.

Η IKMF εκπαιδεύει όλους τους τύπους εκπαιδευόμενων, με ή χωρίς το μάθημα ΚΜ (ή άλλης πολεμικής τέχνης), όπως πολιτικοί σπουδαστές και εκπαιδευτές, στρατιωτικό προσωπικό, αστυνομικούς και εκπαιδευτές κλπ.

Η IKMF εκπαιδεύει πολιτικούς σπουδαστές και εκπαιδευτές (με ΚΜ και / ή άλλο υπόβαθρο πολεμικών τεχνών), αξιωματικούς επιβολής νόμου και εκπαιδευτές, στρατιωτικό προσωπικό και εκπαιδευτές, καθώς και στελέχη ασφαλείας και στενής προστασίας και τους εκπαιδευτές τους. Όλα αυτά τα άτομα και οι ομάδες γίνονται δεκτές στις τάξεις της IKMF.

Newsletter